fredag 13. april 2018

Snart sesongstart


Ventetiden er snart over. Førstkommende søndag sesongdebuterer vi. Merker at det skal bli godt å komme seg ut med metalldetektoren igjen, etter en lang og trist vinter. Har brukt vinteren godt, og har fått tilgang til noen nye gårder som vi ser frem i mot til å undersøke nærmere. Mye av tiden har gått til lesing av gårdens historie, studere flyfoto, sjekke terreng, m/mer. Også sjekke ut hvor det er AFK (Automatiske fredet kulturminne) slik at vi ikke kommer i konflikt med dem. Viktig å holde seg unna slike fredninger.

Mellom all lesing og annet undersøkelser, så har også tiden gått til å se diverse dokumentarer fra inn og utland. Danmark er veldig flinke til å lage serier som handler om metallsøkerhobbyen.

Nå tenkte jeg å vise dere et program som har gått på dansk tv i vinter, som heter "Guldgraverne"

Konseptet er enkelt. 2 detektor lag konkurrerer mot hverandre om å gjøre det beste funnet innenfor en tidsperiode. Alt går under kontrollerte former, og med fagfolk til stede. Flotte ting blir funnet i denne serien som er på 6 programmer.

Så da kan man like godt hoppe i det, og her er alle 6 programmene av "Guldgraverne"

Guldgraverne (1:6)


Liv Thomsen sender to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på en mark lidt udenfor Haderslev i Sønderjylland. De konkurrerer om, at gøre det bedste fund og gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem der levede netop der for mange år siden. Kan vi finde spor efter vores forfædre?


Bilde tatt av DR TV
Guldgraverne (2:6)

Liv Thomsen sender i dette program to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på en mark ved Lundsgaard Gods nær Kerteminde på Fyn. De to hold, Team Danefæ og Team Fionia, konkurrerer om, at gøre det bedste fund og gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem der levede netop der for mange år siden. Kan vi finde spor efter vores forfædre?


Bilde tatt av DR TV

Liv Thomsen sender i dette program to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på en mark ved Lading Sø nordvest for Aarhus. De to hold, Team Danefæ og Team Viking, konkurrerer om, at gøre det bedste fund og gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem der levede netop der for mange år siden. Kan vi finde spor efter vores forfædre

Bilde tatt av DR TV
Guldgraverne (4:6)

Liv Thomsen sender i dette program to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på en mark ved Ramløse i Nordsjælland. Flere gravhøje i området vidner om, at der har boet folk i området siden stenalderen, og ikke langt herfra fandt man i 1994 den såkaldte Ramløse-skat, som en vikinge-stormand formentlig gravede ned for over 1000 år siden. I dette afsnit er det Team Danefæ og Team Rainbow Power, der skal konkurrere om, at gøre dagens bedste fund og gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem der levede netop her for mange år siden.



Bilde tatt av DR TV
Guldgraverne (5:6)

Liv Thomsen sender i dette program to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på en mark vest for byen Gram i Sønderjylland. Denne gang skal de to hold amatørarkæologer finde genstande i et område, hvor der har boet mennesker siden jernalderen, nær en nedlagt kirke, hvor der i middelalderen blev afholdt marked for tilrejsende håndværkere. 
Denne gang er det Team Fionia og Team Viking, der skal konkurrere om, at gøre dagens bedste fund og gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem der levede netop her for mange år siden.


Bilde tatt av DR TV
Guldgraverne (6:6) 

Liv Thomsen sender i dette program to hold amatørarkæologer med metaldetektorer, passion og erfaring ud på to marker nær Aunslev kirke lidt vest for Nyborg på Fyn. Området, som de to hold amatørarkæologer skal afsøge, ligger lige ved den ældgamle hovedvej over Fyn. Der har formentlig ligget en jernalderboplads tæt på, og ikke langt derfra blev der under Svenskekrigene i 1659 udkæmpet et stort slag.
I dette afsnit er det Team Fionia og Team Rainbow Power, der skal konkurrere om, at gøre dagens bedste fund og gøre os alle sammen lidt klogere på, hvem der levede netop her for mange år siden.


Bilde tatt av DR TV

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar