lørdag 15. august 2020

Brit med nytt funn fra vikingtiden/middelalder

Brit Annie Hoddø har gjort et nytt oldsaksfunn her i Innlandet. Denne gangen en ringspenne eller en type ringnål. Mest trolig fra slutten av vikingtiden eller starten på middelalderen. Fått opplyst fra en arkeolog i Trøndelag om at det er funnet lignende spenner i middelalderbyene i forbindelse med utgravinger og undersøkelser. 

Brit var usikker på om det var en oldsak, men tok GPS koordinater for sikkerhetsskyld som vi alltid gjør på gjenstander som vi ikke har ID på. Jeg så ikke denne før etter søketuren, og det første som slo meg var at dette var en type ringnål/ringspenne fra vikingtiden. Ja, den er veldig spinkel, så jeg tenkte at denne kanskje kunne være til et barn. Man kan se antydning til slitasje på høyre siden av ringen , noe som kan tyde på at nåla har vært festet der. 

Kan se bilde av en som er funnet i Trondheim her som ligger ute på Unimus sine sider. Takk til arkeolog Julian Patrick Cadarmarteri for tips og innspill på ID og link til Unimus. 

Str: 

Ca 24 mm og 1 mm tykk og er i kopperlegering. 

Beklager på det sterkeste for dårlige bilder. Venter på et makro objektiv, slik at jeg kan ta ordenlige nærbilder igjen, så i mellomtiden er det bilder som er tatt med mobil som blir brukt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar