lørdag 24. februar 2018

Sesong 2 og 3 av metaldetektiverne

Her er forsettelsen på denne flotte danske detektorserien som jeg la ut i går. Ikke sett sesong 1 enda, så kan dere se den her
Sesong 2

Episode 1:

Metaldetektiverne er på ekspedition omkring landbrugsmuseet Skarregaard på Nordmors, hvor de især håber at finde skæftet fra et 3000 år gammel bronzesværd. Klingen blev fundet af en landmand I 1982 – men museet mangler skæftet så de kan bestemme typen.



Episode 2:
Metaldetektiverne fra Thy-Mors Detektorforening afsøger i dag et område på Falster - omkring en høvdingegrav fra Vikingetiden. Her finder de blandt andet en håndskrevet besked skrevet med runer på bly for måske 1000 år siden.




Episode 3:
Metaldetektiverne er på Lolland, hvor de hjælper Nationalmuseet med at afsøge et område, hvor der I 1920 blev gjort et af de flotteste sølvfund I Danmarkshistorien. De skal forsøge at afdække spor efter aktivitet omkring graven og fundene vælter frem. Metaldetektiverne er nu på Lolland, hvor hjælper Nationalmuseet med at afsøge et område , hvor der I 1920 blev gjort et af de flotteste sølvfund I Danmarkshistorien: Et komplet romersk drikkesæt. Nu skal de forsøge at afdække spor efter aktivitet omkring graven. Og fundene nærmest vælter frem.



Episode 4: 
I den store finale – sidste afsnit i serien om Metaldetektiverne - tager vi med til et område omkring det, der bliver kaldt for Danmarks dåbsattest: De verdensberømte vikingetidsmonumenter i Jelling.









Episode 5: 
I næste afsnit tager vi med Metaldetektiverne til herregården Rysensteen i Vestjylland, hvor de skal søge efter metalspor efter byen Bøvling, der ikke længere eksisterer. På marken finder metaldetektiverne spor efter liv i området. Endda spor lavet af guld.







Sesong 3:

Ser ikke ut som det ligger noe fra sesong 3 ute på youtube, men episodene kan du finne under om du trykker på linken under her:

Episode 1 (Fra Norge):
I første afsnit af en helt ny sæson af serien rejser ”Metaldetektiverne” til Stavanger i Norge, hvor de skal forsøge at finde metalspor efter et berømt vikingeslag i 800-tallet.

Episode 2:
I andet afsnit af en ny sæson af serien tager ”Metaldetektiverne” til Nibe. Her finder de blandt andet et billede der symboliserer Odin – en gud man ellers ikke må afbilde.


Episode 3 (Her er også jeg med):
Tredje afsnit af en ny sæson af serien tager ”Metaldetektiverne” tilbage til en mark ved Bøvlingbjerg, hvor der før er fundet spor efter en glemt middelalderby. I programmet ser vi også nærmere på et fund af en ekstrem sjælden sølvmønt.

Episode 4:
Metaldetektiverne er i det et afsnit på jagt efter vikingefund i området omkring et af landets flotteste vikingegravfund ved Nørre Vosborg.


Episode 5: 
I sidste afsnit er Metaldetektiverne på specialmission: Nemlig på besøg i et område uberørt af detektorer hjemme hos programmets tilrettelægger, Uffe Bregendahl. Han bor på gården Bregendal hvis historie går tilbage i middelalderen.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar