onsdag 14. februar 2018

Vikingernes virkelige verden

Har du enda ikke sett denne flotte serien fra Danmark? Nå har du muligheten til å se alle 7 episodene. Her får man en masse historie om vikingene, hva dem drev med, mat, klær, smykker, ja masse mer.. Får også se detektorister i aksjon og ikke minst program 2 med luftarkeolog Lis Helles Olesen er meget interresant. Har vært så heldig å møtt henne da jeg var på treff i Danmark. Flere av detektoristene i denne serien har jeg også fått møtt. Flotte mennesker alle som en. Her er alle 7 episodene.

Kos dere :D

Hentet fra deres hjemmeside:

Vikingerne angreb de udenlandske kyster, hvor de indtog landsbyer og klostre. Det har vi hørt gennem de gamle krøniker som munkene skrev efter de grusomme angreb. En voldsom og blodtørstig type som plyndrede og tog alle skattene med sig hjem til Danmark. Men det er på ingen måde det fulde billede - for hjemme ventede en hverdag, hvor gården skulle passes og markerne høstes. Den hverdag møder vi i serien Vikingernes Virkelige Verden hvor vi kommer tæt på hvordan vikingernes levede deres hverdagsliv i midt og vestjylland. I syv programmer tager værten Louise Schelde Jensen os på en visuel rejse igennem vikingetiden og viser os håndværk, ceremonier og runesten som altsammen gør os klogere på den midt og vestjyske viking.
Trykk her for å komme på deres side på facebook
Episode 1: 

Tag med på en opdagelsesrejse helt tilbage til dengang hvor vikingetiden blev opfundet og se hvordan vikingernes virkelige verden så ud.



Episode 2:

Fra luften har luftarkæolog Lis Helles Olesen fundet aftegninger i kornet der kan hjælpe os til at se hvordan vikingerne har boet i midt og vestjylland.




Episode 3:

Vikingernes vigtigste mænd var ikke krigere eller købmænd. Det var vikingen, der fik afgrøder ud af forblæst jord - og kunne forvandle det til mad.


Episode 4:  

Vikingerne var tilsyneladende et folk med god hygiejne. De badede og gik op i deres udseende. De redte deres hår med flotte kamme, passede deres skæg og flettede det, og så gik de i flotte farverige dragter.


Episode 5: 

Vi kender til 260 runesten fra vikingetidens Danmark hvor Skåne-landene var en del af fællesskabet - Til gengæld finder du ikke mange af runestenene i midt og vestjylland


Episode 6:  

Vores viden om vikingernes tro er et kludetæppe af oplysninger fra mange steder, tider og ofte fra mennesker med en helt anden baggrund.


Episode 7:

Mange er idag fortsat fanget af vikingetiden - og bruger meget af deres fritid til at nørde med lige netop det som har fanget dem fra en historie der er over 1000 år gammel.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar